Термопомпи

Ние от К Лукс ЕООД работим с водещи утвърдени фирми, които са на пазара повече от 25 години,като Daikin, Mitsubishi и др.
Предлагаме само качествени продукти на достъпни цени.

Термопомпи

Най-често задаваният ни въпрос е: "Защо термопомпа?"

Термопомпите имат висококачествени компоненти и материали, които постигат високи икономии в потреблението на енергия.
Имат елегантен дизайн, както и възможност за програмиране по часове, което допринася за по-ниска годишна електроенергия.
С натиск на един бутон достигате желаният комфорт във Вашето жилище или офис.

Термопомпите биват три вида:
– Въздух-вода. Те извличат топлинната енергия от околната среда и я преместват в отоплителната система.
– Вода-вода. Тази система извлича топлинна енергия от подземни водоизточници, които са с температура м/у 7-15°С.При този тип е необходимо да се направят геотермални проучвания като изисквания относно водата и дебита.
– Земя-вода. Това е система, която набавя топлинна енергия директно от земята, където температурата на почвата е около 10-14°С в зависимост от дълбочината.

Термопомпата е система, която прехвърля количеството топлина от по-студен източник към друго, по-топло тяло.
В зависимост от нуждите тази топлина може да се премества там, където Вие желаете.
Термопомпената система може да се използва както за отопление, така и за охлаждане и производство на топла вода за бита.
Тя е подходяща както за еднофамилни и многофамилни къщи, така и за жилищни кооперации, офиси и обществени сгради.
Термопомпените системи могат да затоплят или охлаждат дадените помещения, като в самото жилище бъдат свързани към радиатори, конвектори, подово отопление и бойлери.
Термопомпапата дава възможност за подмяна на стария нафтов котел, камини на дърва и въглища, ток или газ, които имат по-голям разход за поддръжка и закупуване на ресурси.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.