Инверторни климатици

Инверторни климатици – носят името си от типа електрически пребразувател, който електронно регулира напрежението, електрическия ток и честотата на работа на климатичния компресор. Използването на електронни схеми ревилюционализира работата на климатиците. При работата с променлива мощност – повишавайки честотата, се повишава и изходната мощност.  Докато намаляването и води до по-ниски нива на мощност. По този начин температурния контрол е много по-прецизен и постоянен. Работата на инверторните климатици е много по-ефективна в стравнение с конвенционалните модели.

Разликата между инверторните климатици и обикновените климатици

Обикновените климатици са по-бавни и поради липса на добро управлене постоянно излизат от зоната на комфорт, като освен това изразходват много повече енергия. Инверторните сплит-системи автоматично регулират мощността си ( обикновенните сплит-системи работят в режим включване и изключване ). При което , точно се поддържа зададената температура, при по-ниски нива на шум и икономия на електроенергия от 25% до 60% ( спрямо обикновенния климатик). Обезпечава голяма мощност и много по-дълъг срок на експлоатация. Това е възможно, защото потребяемата мощност се понижава, когато температурата в помещението се приближава до желаната. Инверторния климатик в този случай превключва в режим на работа на ниска мощност, за да поддържа температурата в оптимални граници без излишни загуби на електроенергия.
Инверторните сплит-системи имат плавна микрорегулировка, а оттам и стабилна температура в стаята без резки колебания и без риск от простудяване. Енергопотреблението се намалява до 60% т.е. кондиционера в основното си време на работа работи в този икономичен режим.
Инверторните климатици работят на отопление и при отрицателни външни температури ( до – 20 градуса Целзий ), нещо недостижимо за обикновените сплит-системи.

Показване на 1–16 от 80 резултата

View: 25 50 All

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.